2-6 D

Eddig ismertük a 3D szempilla fogalmát, amikor is egy szál szempillára egy szál hosszabb műszempilla kerül felaplikálásra, orvosi minőségű ragasztóval.Ez a klasszikus szempilla hosszabbítás.
Ezt mára a szakma kezdi 1D tecnikának emlegetni. A 2, 3, 4 D tecnikák azt takarják, hogy egy szál saját szempillára hány szál könnyített műszempilla kerül fel. Az igazi áttörést az oroszok hozták el a Russian Volume tecnikával, amikor is brutál mennyiségű(5-6) szempillaszál kerül felragasztásra, nem elnehezítve a saját pillákat.A tapintása selymes hatású, viselése pedig lehelet könnyű.A pillák továbbra sem nehezítik el a saját szempillát, hiszen 3-6 műszempilla szál súlya megegyezik az eddig használt 1-2 műszempilla szál súlyával. Magyarországon teret hódítanak az eddig általános 0,20-as és 0,15-ös pillák helyett a a 0.12, 0.10, 0.07, 0.06 vastagságú pillák. Az új technika segítségével akár ezres nagyságrendű műszempilla szál is felhelyezésre kerülhet.

A tartósság tekintetében tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy teljes szempillasorunk, ha egy szál műszempilla sincs hozzáragasztva akkor is lecserélődik 90 nap alatt. Ebből következik, hogy a műszempillasor szépségét megőrzendően tölteni szükséges a pillát kb 2 hét után, és folyamatosan. A felragasztott pillát nem engedi el a ragasztó, hanem a pilla természetes hullásával távozik......