Gépi kezelések

Ultrahang

 

 

 A Kozmetikában gyakran találkozunk a kezelések során  ultrahanggal, de sok vendég felteszi a kérdést, hogy milyen hatást is fejt ki a bőrre

Az UH azon hangok gyűjtőneve, amely az emberi fül számára már nem halható, azaz az "ultra" tartományban mozog. A kozmetikában ezeket a hangokat úgy hozzák létre, hogy a kezelőfejben lévő piezokristály elektromos áram hatására rezegni kezd .A  rezgés akkor jut a bőrbe, ha a bőr és a kezelőfej között van  egy közeg, mely vezeti a hangot, ez lehet zselé, olaj, emulzió, szérum. Ezek az anyagoknak a hang vezetés mellett feladata lehet hatóanyag bevitel is.

Az ultrahangnak hármas hatása érvényesül az emberi  szervezetre vonatkozóan.
1.Hőhatás
2.Mechanikai hatás
3.Kémiai hatás

Ez a három hatás összefüggésben áll egymással: az UH első körben szétrezegteti a felszíni szaruréteget, így „tolva” mélyebbre a bőrön lévő hatóanyagot (hatóanyag bevitel gyorsítása). A hang rezgése által rezegni kezdenek a sejtek is. E rezgés következtében gyorsul az anyagcsere, mely miatt nő a zsír- és méreganyag kiválasztás. A rezgés hatására nő a szövet hőmérséklete, ami által nem csak az egyes sejtek anyagcseréje gyorsul, hanem tágulnak az erek, gyorsul a test vér- és nyirokkeringése, ezáltal mindenhova gyorsabban jut el a tápanyagban és oxigénban dús vér, fokozódik a kollagén termelés, javul a sejtmembrán áteresztőképessége.
Az ultrahang teljesítményétől függően a rezgés több centiméter mélyre tud a bőrben lejutni, a kötőszövetben fokozva a vér- és nyirokkeringést, ezáltal az anyagcsere folyamatokat. Emiatt sikeresen alkalmazható különféle alakformáló (zsírbontó-, cellulit-, stria-) kezelésekhez is.
A régen hatóanyag-bevitelre használt iontoforézissel ellentétben, mely csak ionokat, illetve vízben oldódó vitaminokat, hatóanyagokat volt képes bejuttatni a bőrbe, az UH zsírok, zsírban oldódó vitaminok, nagyobb molekulájú hatóanyagokat egyaránt képes a bőrbe juttatni.
Anyagcsere gyorsító hatásának köszönhetően segíti a gyulladt bőrök nyugtatását, az aknés bőr kezelését.

 

Tilos használni:

 • a szív, halánték, mellek felett 
 • pacemaker esetén 
 • a szemek közvetlen környékén 
 • visszértágulatok felett
 • gyulladt állapotokban
 • daganatos megbetegedések esetén 
 • friss sebek, sérülések esetén 
 • csontos területeken 
 • idegrendszeri rendellenesség esetén 
 • terhesség esetén 
 • keringési rendellenesség esetén

Hidroabrázió

 

 

 Nem mást jelent, mint a mikrodermabrázió egyik alternatíváját. Kíméletesebben kezeljük a bőrt. Hámlasztást jelent  vízsugárral. Tisztít, hidratál, energizál. Ez az eljárás nincs évszakokhoz kötve,mint a mikrodermabrázió, ugyanis hatására a bőr nem válik "fényérzékennyé", viszont érvényesülnek a hagyományos mikrodermabrázió bőrszépítő hatásai   – kíméletesebb módon.

Érzékeny bőrök esetében  is sikeresen alkalmazható. 

Melyiket válsszuk ?

-Erre a kérdésre a választ a vendég bőrének állapota,adja meg a kozmetikus szakmai véleménye alapján.


Célunk a kezeléssel:  A bőr megtisztítása azáltal, hogy a kezelőfej ultrahang rezgése elporlasztja a felvitt vízszemcséket. A víz megtisztítja a bőrt az elhalt hámsejtektől,szennyeződéstől, és a faggyutól. Hatására csökkennek a gyulladásos folyamatok, a bőr önmegújító folyamatai beindulnak. A bőr mélyebb rétegeit is fokozottan hidratálja.

Kezelés menete: A bőr letisztítása után  bőrradírozást  alkalmazunk, majd a bőrfelületre gyógyvizet, ásványvizet viszünk fel. Ezután az ultrahang hatására szétporladó vízcseppecskékkel elvégezzük a hámlasztást.Végezetül a bőr ultrahangos hidratálása történik egyénre szabottan.

A kezelés hatására  a bőr anyagcsere folyamatai helyreállnak,  a nyirokerek működése megfelelő lesz,  a bőr méregtelenítő funkciói megélénkülnek.

kúraszerűen alkalmazva, esetenként  mellőzni lehet az erőteljesebb kozmetikai beavatkozásokat.  Az arctisztítás  gyakorta könnyebbé válik, vagy elmaradhat, az elhalt szaru mennyisége minimalizálódik, a gyulladások  visszahúzódnak.

Előnyei: a hidroabrázió nagy előnye, hogy olyan bőrök is eredményesen és biztonságosan kezelhetők vele, amelyekre szinte semmi nem alkalmazható: a szoláriumozott bőrt szépen felüdíti, nem fényérzékenyít, az érzékeny bőrök jól tolerálják.

 

Mezoterápiás gép

 

Tű nélküli mezoterápia

Mostanáig  csak , injekciózva tudtuk elérni  a bőr mélyebb rétegeit, de a tű nélüli mezoterápiás gépek megjelenésével az ugynevezett  elektroporáció alkalmazásával mindez  tűszúrások nélkül elérhető. A tű nélküli mezoterápia megjelenése mérföldkő a szépségipar területén , amit talán az is mutat, hogy felfedezői kémiai Nobel-díjban részesültek.Mindig is probléma volt a kozmetikában, hogy hogyan lehetne a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe juttatni, mivel a bőr barrier rétegén csak kis mértékben tudnak átjutni, igy a látványos eredmények a kezelés során gyakran elmaradtak. Tű nélküli mezoterápia során kis feszültséggel és alacsony frekvenciával rendkívül kis méretű aquagén  csatornákat nyílnak a bőrben, melyek áttörik a védekező barrier-réteget is. Így a hatóanyagok nagy mennyiségben lejutnak a problémás sejtekhez.

 

A  hatóanyagokról

Nagyon fontos, hogy tű nélküli mezoterápiás készülékkel csak steril, analitikai tisztaságú rendkívül híg, kis molekulaméretű hatóanyagok vihetők. Mivel áttörjük a védekező barrier-réteget, nem steril hatóanyagok alkalmazásával könnyen fertőzés vagy allergia alakulhat ki. Szerencsére rendelkezére állnak kifejezetten tű nélküli mezoterápiához kefejlesztett hatóanyagok is széles választékban.

A kezelésekhez Tegoder cég mezoterápiához kifejlesztett hatóanyagait használom.

 

       Mezoterápiás KezelésEternity Jovenesse Mezoterápiás komplexek  

 • Kaviár-fehér tea 30+
 • Gyömbér-gyöngypor 35+
 • PlaticellTM almaőssejt 40+       
 •                                 
 •  
 • Natív kollagén                                                                          Omeoskin gél                                                                                                      
                
 
                            Botox hatású mezoterápiás komplex hialuronsavval                                           
 
 
Hialuron és tengervíz
 
 
 
A kezelésről

A kezelés nem jár kellemetlen érzéssel a vendég részére .A tű nélküli mezoterápiánál egy mezoterápiás készülékkel elektroporátorral juttatjuk be a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe.A készülék speciális hullámai nsegítségével csatornákat nyit meg a bőrben, amelyen keresztül a hatanyagok képesek a mélyebb rétegekbe jutni.A kezelés fájdalommentes, a

kezelőfejjel  gyenge áramérzet mellett, lassú körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrfelületet.Kellemes mikromasszázs érzet tapasztalható.A kezelés után a vendég azonnal folytathatja mindennepos tevékenységét.
A kezelés során nagy figyelmet kell fordítani   a sterilitásra. A  bőr mélyebb rétegeiben dolgozunk, az orvosi sterilitás alapkövetelmény.A kezelést steril gumikesztyűben végezzük. A bőr alapos fertőtlenítése szükséges.

 

Árak

 

 

 ARCKEZELÉS

MEZOTERÁIÁS

GÉPPEL

(TŰ NÉLÜL)

 

 

 

90’

 

 12.000 Ft

Hidroabrázióval
 

 

6 kezelés fizetése esetén -ajándék 7. kezelés,

 

 

 

Mikrodermabrázió

 

 

Mikrodermabráziós eljárás alkalmával a bőr olyan mértékű hámlasztását végezzük , amely még  nem fájdalmas a vendég számára, nagyon eredményes eredményes és csaknem minden bőrtípusra alkalmazható. Bőrfiatalítás,mely során a felső, elhalt hámréteget  célzottan  és ellenőrzötten távolítjuk el az érdekében, hogy  fiatal, új hámréteg képződésére serkentsük a bőrt. A felső hámréteg eltávolítása után a bőr  az alatta lévő sejtréteg fokozott megújulását eredményezi. Ezek a hámsejtek idővel több élő sejtréteget képeznek, és lépésről lépésre pótolják az eltávolított területeket.
Nagyobb hatást professzionális  kozmetikumok és a mikrodermabráziós kezelés együttes alkalmazásával érhető el az arcon , valamint a test egyéb területein is. 

A hámréteg felső részének eltávolítását l gyémántfejes mikrodermabráziós gép  segítségével végezem .A  csiszolófej egy lépésben  fel is szívja a bőrfelszínről eltávolított, elhalt sejteket, ezáltal elősegítve a bőr megújulását, a pórusok összehúzódását és a gyógyhatású krémek tökéletesebb felszívódását. A kezelés  hatása már az első kezelés után látható és érezhető. A bőr fiatalossá, bársonyos tapintatúvá, ránctalanabbá válik.

Sikeresen alkalmazható:

az öregedés következtében kialakult elváltozások kezelésére
elszarusodási zavarok kezelésére
pigmentfoltok, öregedési foltok, májfoltok halványítására
aknés bőr állapotának javítására
bármilyen eredetű és típusú felszínes heg kezelésére /plasztikai műtét okozta/
tág pórusok megszüntetésére
napsütés által károsodott bőr regenerálására /fénykárosodás/
stria és cellulit, bőrsorvadás kezelésére
anti-aging bőrfiatalítás
szarkalábak, ráncok halványítása
dohányzás okozta bőrelszíneződés

Alkalmazásával a kamaszkori pattanásos bőr kitisztul, a színtelen, élettelen bőr újjászületik; a kúra végére a felszínes ráncok kisimulnak, az arca megtelik élettel, kialakul egy üde, selymes, ép bőrfelszín.

GYÉMÁNTFEJES

MIKRODERMABRÁZIÓ

GÉPPEL

 


    ARCKEZELÉSBE         ILLESZTVE

 

90’

 

 5500 Ft
 

 

3000 Ft

 

6 kezelés fizetése esetén -ajándék 7. kezelés,

 

Soft laser

Lágylézerek

A soft lézer kozmetikai alkalmazását, a gyógyászatban már többszörösen kipróbált, jól bevált, mellékhatásoktól mentes gyógyító, biostimulációs hatása tette lehetővé. Nem allergizál, nem okoz sugár- vagy elektromosterhelést, nincs mellékhatása, nem okoz felmelegedést, nem roncsolja a szöveteket. A test öngyógyító folyamatait indítja be.

A lézer fénnyel besugárzott bőr fotoszintézis, illetve fotoforézis során olyan új anyagokat állít elő, melyek elősegítik a toxikus anyagok kiürülését, valamint biztosítják a bőr regenerációját. A sejtek élettani folyamatait fokozzák, így beindul az új sejtek képződése, csökkennek a gyulladások, ödémák, valamint fokozódik a sebgyógyulás. A helyesen dozírozott lézer hatására csökken a hegképződés esélye, ezért nagyon jól alkalmazható friss műtéti hegek kezelésére. A már meglévő, régi keloidos hegeket is érdemes lézer fénnyel besugározni, mert puhulni fog tőle a hegszövet.

Érdemes megemlíteni Mester Endre, a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem egykori professzorának nevét, aki többek között a lézer sugár tudományos élettani vizsgálatát végezte. Ő használta először a lágy lézert égési serülésekre, fájdalom csillapításra, sebek gyógyulásának gyorsítására és hegképződés csökkentésére. Az Ő nevéhez fűződik a lézer kollagénképződést kedvezően befolyásoló hatásának a felismerése.

Lézer a szalonban

A kor előrehaladtával a bőr folyamatosan veszít víztartalmából, rugalmasságából. A bőr rugalmasságáért az irhában található kollagén és elasztikus rostok felelnek. Ezek a rostok  az anyagcsere folyamatok lassulásával megnyúlnak rugalmatlanná válnak. A lézer fénnyel besugárzott öregedő, petyhüdt bőr sejtjeiben a vér- és nyirokkeringést serkentjük, ezáltal az anyagcserefolyamatok felgyorsulnak, a sejtek megújulnak, a szövetek regenerálódnak.

A szebhoreás, aknés bőr kezelésében szintén nagy segítséget nyújt a lézer fény, hiszen az előzőekben már ismertettem kiváló gyulladásgátló, fájdalomcsillapító hatását. A lézer fény által a vér- és nyirokkeringés fokozódik, a salakanyagok könnyebben kiürülnek, az akne és miteszerképződés csökken, a hatóanyagok könnyebben felszívódnak.

Tisztítás után a szebhoreás, aknés bőr bőrvörösségét, illetve az ödémákat pillanatok alatt megszünteti.

Az akupunktúra pontok besugárzásával – a meridiánokon keresztül – átfogó, összehangolt kezeléseket végezhetünk. Természetesen ehhez ismerni kell ezeket a pontokat, illetve léteznek olyan lézerek, amelyek akupunktúrás pont-keresővel vannak ellátva, és csipognak, amikor a bőr ellenállása megváltozik.

A lágy lézer kozmetikai hatásai

■ sebgyógyító, hámosító
■ gyulladáscsökkentő
■ fájdalomcsillapító
■ javítja a sejtlégzést
■ csökkenti az ödémát
■ herpeszek gyógyítása, megelőzése
■ foltos hajhullás
■ aknés bőr
■ faggyútermelést harmonizálja
■ hegsimító

gyógyítja az ekcémás felületeket
■ javítja a mikrokeringést, szabályozza az érfalak áteresztő képességét, jótékony hatású az érrendszeri elváltozásokra pl.: hajszálértágulatok
■ szemölcsök, futószemölcsök
■ pigmentfoltok halványítása
■ napfény okozta bőrkárosodások és
■ égési sebek, ill.
■ körömágy-gyulladás gyógyítására
■ felfekvésre
■ öregedési foltok ellen
■ bőr rugalmasító, ránctalanító
■ növeli a kollagén rostok számát
■ zsírdepókat mobilizáló, cellulit-és stria-csökkentő

 

https://www.beauty-forum.hu/infotar/cikk/artikel/softlezerek-a-szalonban.html

 

 

Vio

(Ózonkezelés)

 

 

 

Hatásai:  baktériumölő, és fertőtlenítő.

Mikor alkalmazzuk:-pattanásos bőr,tág pórusok,seborrhoeás bőr ,hajhullás, korpás fejbőr,striák,szarkalábak esetén.

Mi történik a  kezelés során: javul a bőr vérellátása, és a bőr regenerálódik. A kezelés során ózon keletkezik, amely a bőrt fertőtleníti, a pórusokat összehúzza és a faggyúmirigyek működését is csökkenti.

A berendezés: egyszerű és kisméretű, azonban rendkívül hatásos. Általában  a bőr tisztítása után használjuk . A kezelés során a készülékben található nemes gáz, a készülék fej és a bőr közt létrejövő parányi kisülések reakciójából ózon keletkezik, ami ebben a mennyiségben jelentősen baktérium-, vírus- és gombaölő hatású, egyúttal gyulladáscsökkentő és összehúzza a pórusokat.

A kezeléssel megelőzhető a tisztítás utáni az aknék szaporodása, és újabb apró gennyhólyagok megjelenése, továbbá serkenti a nyirok- és vérkeringést, ami elsősorban az idősebb vagy idősödő bőrre történő hatóanyag bevitelt segíti elő.

Kúraszerűen alkalmazva jelentősen javítja a tini bőrproblémákat.


Vapozon

A gőzölő fő részei: üveg, nagy műanyag víztartály, fűtőtest és a csőszerű gőzkibocsájtó kar

Működési elve: víz melegítésével gőzt termel, amit a gőz kibocsájtó karral a kezelendő bőrfelületre  irányíthatunk. Általában  az arc és a dekoltázs bőrfelületét gőzöljük, hogy utána  következő további kezelések hatékonyságát javítsuk..

 Feladata: a bőr felpuhítása. A gőz átjárja a  bőr felső rétegét(szaruréteg) és  fellazítja azt. Segíti a bőr kitisztítását, a miteszerek  eltávolítását.

A kilépő gőzmennyiség nem szabályozható.

Gőzölés hatásai:

 • serkenti a vérkeringést

 • élénkíti a nyirokkeringést

 • puhítja a keratint, a bőr szarurétegét

 • a gőz behatol a szőrtüszőkbe

 • a bőr vérellátása fokozódik

 • a gyógynövény, ill. illóolaj az anyagcserét és az idegrendszert pozitívan befolyásolja.


 

Hideg-meleg arcvasaló

A Hideg - meleg vasaló,  meleg hatására az erek kitágulnak, így a bőr véráramlása fokozódik, javul a tápanyagellátás és a salakanyagok elszállítása. A kitáguló pórusok könnyebbé teszik a hatóanyagok bejutását a bőrbe. A szérumok, krémek és hatóanyagok könnyebben jutnak be a bőrbe,
mint hőhatások nélkül. Felgyorsul az anyagcsere, az építő folyamatok kerülnek előtérbe. A kezelés következő  szakaszában a hideg hatására összehúzódnak a pórusok meggátolva a már bejutott hatóanyagok eltávozását a bőrből, ezáltal biztosítva azok tartós és maradéktalan hatását.